Şifalı bitkiler arasında ilk sırayı alan hurma meyvesinin yararları saymakla bitmez. Besleyici değeri yüksek bu meyve vücudumuza enerji vermektedir ve kansızlığa iyi gelir. Sade olarak tüketilebileceği gibi bir çok tatlıda, pastada, reçelde ve marmelatta da kullanılması mümkündür. Yumuşamaya başlamış olan hurmaları reçel yaparak değerlendirmek mümkündür. Hurma reçelinin yaparken birkaç püf noktayı bilmek yeterli olabilecektir.

Hurma Reçeli Malzemeler
1,5 çay kaşığı limon tuzu veyahut 5-6 damla limonun suyu

4 su bardağı toz şeker

5-6 adet karanfil

8 adet cennet hurması

1,5 su bardağı sıcak su

1,5 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı
Cennet hurmalarının tamamı bol suda yıkanır. Yıkanan hurmaların yumuşayan kabukları soyulur. Sonra bütün hurmalar küp küp doğranır. Bütün hurmalar doğrandıktan sonra bir tencere içine alınır. Üstüne 4 su bardağı toz şeker konulur. Toz şeker ve meyve karışımı bu biçimde bir gece bekletilir. Bu yöntemle meyvelerin suyunu salması sağlanmaktadır. Ertesi gün hurma ve toz şeker karışımının üstüne sıcak su eklenir ve orta derece ateşte kıvam almaya başlayıncaya kadar kaynatılır. Kaynamaya başlayan reçelin içine karanfilleri, limon tuzunu ve son olarak da tereyağını eklemek suretiyle bir iki taşım daha kaynatılır. Devamında reçel tenceresi ocaktan alınır. Hurma reçeli sıcak sıcak kavanozlara konulur ve ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Reçel kavanozları serin bir yerde muhafaza edilir.