Malzemeler:

2 kg nar, (orta boy 8 adet)
500 gr toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı limon tuzu



Yapılışı:

Narların 3 tanesini ayıklayıp kenarda bekletin. Diğer 5 adet narı ortadan keserek limon sıkacağı ile sıkarak sularını çıkartın. Yarım litre nar suyu elde ediyoruz, eğer eksik olursa içme suyu ile yarım litreye tamamlayın. Nar suyu ve şekeri reçel tenceresine alarak orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika pişirdikten sonra tereyağı ve kenara ayırdığınız nar tanelerini ilave edin. 20 dakika daha pişirerek baloncuklar oluşmaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Reçelden küçük bir tabağa kaşıkla az miktarda akıtın, damlalar halinde kalıyorsa (fotoğraftaki gibi) reçel olmuş demektir, yayılıyorsa 2-3 dakika daha pişirin. Reçeli ılıkken temiz cam kavanozlara aktarın, tamamen soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatarak serin yerde saklayın.